Forsbacka IK
Forsbacka Idrottsklubb
Seger i seriefinalen!
2023-09-08 09:51
3 mål framåt och 0 insläppta, Fiken gjorde en riktigt bra insats borta mot Falu BS. 📸FK

Ännu en söndag och en ny toppmatch väntade i Falun på ganska kort tid. Denna gång var det dock helt andra miner efter matchen när Fiken tog en övertygande bortaseger mot Falu BS.
Matchen rivstartade direkt när Fiken gick upp i en tidig 0-2 ledning efter endast 10 minuter. Båda målen kom till på ganska samma sätt efter två snabba kontringar och Loai som målskytt. Falun hade väldigt svårt att komma till några klara lägen men när dom väl kom hade Ragge full koll på läget.
Mot slutet av halvlek kom ytterligare en sylvass kontring som avslutades av stekheta Ruben som gjorde mål på nytt.  0-3 i halvlek och många hade svårt att tro vad Fiken hade gjort på Kopparvallen denna söndag.

Andra halvlek kontrollerar vi fullt ut och är närmare på att göra ytterligare mål än att släppa in. Falun fick dock en chans att reducera på stopptid genom en straff men denna gick i stolpen.

3 poäng var ett faktum och Fiken tog en otroligt skön seger efter senaste tidens poängtapp.

Detta hade coach att säga efter matchen:

”En seriefinal där vi visste att Falun är ett lag med en offensiv som är väldigt vass. Därav utgick vi från ett lägre försvarsspel för att utnyttja motståndarna på omställning. Vi följer spelplanen fantastiskt matchen igenom och gör två tidiga mål där Loai kommer fri från i princip halva plan. Trean kommer runt 30 minuter in i matchen genom Ruben och efter det så sköter vi försvarspelet på ett fantastiskt sätt. Vi håller bollen när vi kan och sätter den bakom vid tillfälle. En grym match på alla sätt och jag är full av beundran för grabbarnas disciplin. Många matcher kvar och gäller att hålla detta uppe. ”

Målskyttar:

0-1 Loai

0-2 Loai

0-3 Ruben

Nu på söndag väntar en ny viktig match, när det vankas derby hemma mot Årsunda! Bortalaget kommer med fin form och vi hoppas kunna spinna vidare från vinsten senast. Vi ser fram emot ett spännande derby på Mariehov 👊🏼

Dessutom är det FIK-dagen med mängder av aktiviteter så vi hoppas på ett välfyllt Mariehov under hela dagen!