Forsbacka Idrottsklubb
Seger i hemmapremiären!
2023-04-17 15:53
Måljubel på stopptid. Foto GD.

Hemmapremiär slutade precis som vi hade hoppats, en 3-1 vinst och 3 nya poäng in på kontot!

Men det satt hårt inne, efter en första halvlek där vi inte är riktigt med alls. Faktum är att Mora både kunde och skulle haft en ledning med in till halvtid men stoppades gång på gång av briljanta Ragge i buren.
Tidigt in på andra lyckades tillslut Mora göra mål på ett inspel men efter det var det inget snack om saken. Inbytta Liam Vabö dominerade direkt och tryckte in 1-1 på en smart frispark. Inte långt efter hittar han sin lekkamrat Ruben som i ett friläge läckert placerade in 2-1. På slutet får Mora lite tryck och precis när klockan tickat upp på 94 minuter drar Benjamin ”Falken” iväg en riktig kanon från halva plan. Retfullt går den i en fin båge över bortkeepern och sätter spiken i kistan! 3 poäng och Fiken har kommit igång starkt!

Detta hade coach Gladh att säga efter matchen:

”En match där vi återigen gör mycket bra och mycket mindre bra. Första halvlek är inget att minnas. Slarvigt och osynkat där vi räddas av vår fantastiska målvakt Rasmus Andersson. Men har ändå tillfällen där vi visar hur fantastisk bra vi är när vi gör det vi ska. Andra halvlek är bättre där vi hotar mer i djup och skapar betydligt mer chanser. Skön vinst mot ett bra lag!”