Målexplosion i helgen!💥
2023-04-24 17:20
Elia Hagström nätade två gånger under fredagens match mot Västerfärnebo. 📷SA

Kaffe kaka tredje raka!☕️

Fredagens bortamatch mot Västerfärnebo slutade med en riktig målkavalkad. När domaren hade blåst av matchen stod det 2-8 i Fiken favör, och det fanns bud för mer!

Men matchen började inte alls bra, först 15 minutrarna var vi slarviga och rätt nonchalanta. Västerfärnebo hade en boll som rensades på mållinjen innan dom tillslut lyckades peta in 1-0. Därefter var det dock inget snack om saken.
1-1  gjordes 10 minuter senare, och innan halvleken var färdiga stod det 1-5 där vi från matchminuten 42-45 lyckades göra tre mål.
Andra halvlek spelas mer eller mindre av, där vi gör 1-6 direkt inpå andra. Västerfärnebo hinner reducera innan vi sätter spiken i kistan på slutet med ytterligare två strutar! En riktig succékväll inför storpublik ner i Sala!

Detta hade coach Gladh att säga efter matchen:

”En match där vi återigen sitter kvar i spelarbussen när domaren blåser igång matchen. Västerfärnebo gör 1-0 efter slarv från vår sida men efter 20 minuter så visar vi upp det riktigt Forsbacka. Vinner bollarna högt och anfallsspelet är av hög klass. Djuppledsspel, löpningar, kombinationer gör att målen kommer på alla olika sätt, 2-3 väldigt vackra fotbollsmål. Vilket gör att vi har 1-5 i halvtid, därefter så går matchen ner i tempo men vi forsätter vara effektiva framåt och att göra 8 mål i en seriematch kommer vi inte vara med om varje dag.”

Målskyttar:

1-1 Benjamin Falk (Ett inlägg som letar sig direkt i mål efter att Viggo stört målvakten perfekt! Tredje raka målet för Falken, vilken form han är i!)

1-2 Ruben Martin (Elia hittar Ruben perfekt i djupet som enkelt placerade in ledningsmålet)

1-3 Viggo Rogström (En magisk pass från Falken i djupled på Viggo som otroligt snyggt lobbnickar över målvakten, samba!)

1-4 Elia Hagström (Nästan direkt på avspark läser Elia en dålig hemåtpass och rundar målvakten och lägger in bollen i öppet mål!)

1-5 Elia Hagström (Matchens behållning, ett mål där många spelare snyggt kombinerar sig fram och Viggo klackpassar fram till Elia som behärskat dunkar in sitt andra för kvällen!)

1-6 Ruben Martin (Direkt i andra halvlek får Ruben ett inlägg från höger som han suger in och även han sätter sitt andra för kvällen!)

2-7 Loai Khereba (I ett friläge lyckas Loai vända bort några gubbar innan han tillslut avslutar med att lägga bollen i krysset!)

2-8 Soheil Safari (Loai skickar in en fin passning till Soheil som enkelt stöter in bollen framför en utrusande målvakt!)

Denna vecka går vi in i en intensiv period. Ikväll tränar laget lätt inför morgondagen kvartsfinal i DM då vi möter division 1 laget SIF! Kul och häftig match där vi har allt att vinna, matchstart 20.30 på Träffen!

Sedan väntar två träningar till innan vi på lördag fortsätter seriespelet mot Korsnäs på lördag, matchstart 13.00 även den på Träffen!

På söndag sen rundar vi av veckan med premiär i division 5, första matchen borta mot Årsunda på deras IP med start 15.00!