Forsbacka Idrottsklubb
Fjärde raka segern!🖤💛
2023-05-02 08:57
Ett lättat Fiken efter slutsignalen mot Korsnäs i lördags. 📸GD

Fiken fortsätter att ånga på i division 3, i lördags kom fjärde raka efter en otroligt blytung seger mot ”rivalen” Korsnäs!

Men denna match går inte till historien som Fikens bästa. Första halvlek präglades av mycket kamp där vi hade svårt att få igång det egna spelet. Lite opsykologiskt lyckas vi ändå trycka in 1-0 innan halvlek, när Victor Hannu tog tillvara på ett misstag av målvakten och nicka in ledningsmålet.

I andra halvlek får vi ställa in oss på mycket försvarspel och har svårt att kunna rulla bollen kontrollerat. Trots det står vi upp bra men kvitteringen kommer rättvist på en hörna i 75 minuten.

När alla sedan tror att matchen kommer sluta 1-1 får vi till en riktigt bra spelvändning. Bollen går ut till Ivan som lurar bort sin försvarare och skickar in 2-1 i 90+2!! Glädjen är obeskrivlig och Fiken plockar med sig 3 poäng trots den sämre insatsen.

Coach Gladh hade detta att säga efter helgen:

”En match som vi lyckas vinna fast vi inte är värda det, vi har vårt spel och spelidé som vi jobbar efter men denna match hamnade vi i Korsnäs spel med längre bollar och mycket fysiskt spel som inte passar oss bra. Framförallt inte mot ett lag som är så bra på det som Korsnäs.  Första halvlek är jämn där vi har nån chans och gör mål på en fast situation men i andra halvlek tar Korsnäs över fullständigt. Ragge är ännu än gång grym i målet och räddar oss. Vi släpper in en hörna men med en minut kvar så har vi ett av de få bra anfallen som vi pratat om där vi gör 2-1 genom Ivan. Bra resultat, sämre prestation.”

Målskyttar:

1-0 Victor Hannu

2-1 Ivan Skönblom

I skrivande stund är Fiken i delad ledning med Falu BS, som har lite bättre målskillnad. Nästa match spelas på lördag, då beger vi oss till Fagersta för en ny tuff match! En bra träningsvecka framför oss så är vi redo på nytt!