Forsbacka IK
Forsbacka Idrottsklubb
2023-05-09 09:26
Martin och Viggo fick slita rejält på mittfältet under helgens seger mot Fagersta. 📸FP

Tåget rullar vidare!

Helgens match mot Fagersta södra slutade som tidigare helger, med vinst för Fiken! Men återigen fick det blir en nagelbitare in i det sista!
Första halvlek och framförallt första 10 minuterna på matchen var strålande från Fiken! Spelet satt och i samma veva lyckades vi få till ett mönsteranfall till 0-1! Sist på bollen var Loai som gjorde sitt andra för säsongen! Resten av halvlek tappade vi spelet och började slarva ganska mycket, vi släppte till lite enkla chanser men skapade trots det några lägen också. 0-1 stod sig i paus.

I andra halvlek sen lät vi Fagersta ha mera boll och fick ställa in oss på mer försvarspel. Detta gjorde vi med bravur och släppte inte till ett enda läge. Istället för att kvitteringen skulle komma kunde vi gå upp och göra 0-2 på hörna! På en tilltrasslad situation lyckades tillslut kapten Blomqvist stöta in sitt första mål för säsongen! Där och då kändes matchen klar.

Men en stund efter lyckas Fagersta få in 1-2 efter en misslyckad rensning. Direkt blir det lite nerv i matchen och efter lite tryck blir det en situation i straffområdet och straff till Fagersta. 2-2 på straffen och mitt i allt är det Fagersta som går för seger.

Trots detta, på något märkligt sätt, gräver vi fram en målchans direkt efter avspark. Ett otroligt fint spel som involverade båda inhopparna, där Delmi snyggt passar fram till Elia som distinkt sätter 2-3! En händelseutvecklingen utan dess like, där vi reder ut stormen och lyckas ta 3 nya sköna poäng!

Detta hade coach att säga efter matchen:

”En match som jag inte är nöjd med, 7 första minutrarna är det bästa minutrarna jag sett ett Forsbackalag spela, men efter 1-0 så tappar vi allt vi pratat om. Vi blir slarviga och gör många enkla saker för svåra. Istället för att ta ansvar lägger vi över de på någon annan hela tiden. Trots att vi gör 0-2 så tar Fagersta relativt välförtjänt ikapp. Men där visar vi att vi är mentalt starka och lyckas skapa ett fint anfall för att göra 2-3. Sen därifrån gäller ett rejält slag som vi lyckas klara av.”

Målskyttar:

0-1 Loai Khereba

0-2 John Blomqvist

2-3 Elia Hagström

I och med denna seger gick Fiken upp i ensam serieledning! Till helgen väntar en ny och tuff match, då det vankas tidig seriefinal mot starka Falu BS. Vi förväntar oss en spännande och tuff match!
Spelplats är ännu oklart, då Mariehov ska testas under veckan! Information kommer!