Forsbacka Idrottsklubb
Förlust i seriefinalen.
2023-05-17 10:28
Tungt förlust mot Falu BS. På bilden kämpar Ivan och Max. 📸GD

Den långa segersviten är bruten. Efter fem raka segrar i årets säsong och totalt 17 i division 3 spel tog det stopp i helgen mot Falu BS på Träffen.

Första halvlek fick ingen bra start, redan efter några minuter kunde bortalaget göra mål på straff efter en onödig situation i straffområdet. Resten av halvleken fick Falu BS styra spelet men Fiken var inte ofarliga i sina omställningar. Istället kunde dock bortalaget utöka sin ledning till 0-2 på en hörna.

Till andra halvlek valde vi att flytta upp positionerna för att kunna få till en reducering. Ett drag som gav resultat ganska omgående, när Loai finta bort en försvarare och sköt hårt på första stolpen. Efter det fick vi energi och Falu BS blev genast lite nervösa. Vi tryckte på och skapade några halvchanser. Men precis innan vi ska göra ett dubbelbyte lyckas bortalaget få till en lyckad kontring som tyvärr slutade med deras tredje mål för dagen.
Efter målet tappar vi lite initiativet men lyckas innan domaren blåser av göra 2-3. Loai viker in och skjuter med hjälp av stolpen in sitt andra för dagen. En tung förlust mot ett bra Falu BS som med vinsten klev förbi oss i tabellen med en poäng.

Detta hade coach att säga efter matchen:

”En match där vi blir straffade av slarvigheten framförallt i första halvlek. Många tappade bollar på mitten och passiva i duellerna gjorde att Falu tog tag i taktpinnen. Falu är ett bra lag med tydlig spelidé och skickliga individuella spelare vilket gjorde att vi först släpper en straff och sen en hörna. I andra halvlek så spelar vi upp oss och hotar bättre. Deras 1-3 kommer vid sämsta tänkbara tidpunkt precis när vi skapat momentum och är påväg att ta över matchen. Nu är det dags att visa att vi är starka även i motvind ”

Målskytt:

1-2 Loai Khereba

2-3 Loai Khereba

Nu är matchen förbi och läget att ruska av oss förlusten. Perfekt för oss att göra det på fredag när vi möter Årsunda i första derbyt för i år! Trots förlusten kommer vi med en härlig energi och siktar givetvis på att plocka tre nya poäng! Matchstart 19.00 på Årsunda IP! Hoppas vi syns där!!