Forsbacka Idrottsklubb
Vinst direkt hemma på Mariehov!
2023-05-31 14:12
Hemmaborgen🥬

Äntligen var Fiken hemma på Hovet igen. Efter många veckor på konstgräs ställdes vi på stort prov att kunna handskas med underlaget. Gästande Bollnäs visade sig iallafall få en drömstart, redan efter första minuten stod det 0-1 på tavlan. Återigen en dålig start.

Men mer eller mindre efter de inledande minuterna var det aldrig något snack om saken. Kvitteringen kom 10 minuter senare, efter att Elia sugit ner en långboll och lobbat in bollen i mål efter målvakten kommit ut på mellis.

Vändningen fullbordades några minuter senare, efter fint spel på högerkanten går bollen in till Loai som dunkar in 2-1! Resterande delen av halvleken borde vi få in ytterligare något mål men 2-1 står sig till paus!

Till andra halvlek kommer vi ut med ny offensiv energi, men Bollnäs är inte ofarliga i sina omställningar. Det förlösande 3-1 målet kommer i 60onde minuten, Loai bjuder på en riktig show där han fintar upp halva Bollnäs innan han tillslut osjälviskt passar fram Elia som gör sitt andra för dagen!

Matchen punkteras när Sojan stenhårt nickar in 4-1 efter ett fint inlägg av Boox och ett sprudlande anfall precis före.

Tre välförtjänta poäng och seger direkt i den riktiga hemmapremiär på hovet.

Detta hade coach att säga efter segern:

”En 5 minuters period direkt när vi inte spelar dåligt men inte är vakna helt enkelt. En långboll bakom backlinjen efter en minut och vi ligger under. Efter det tar vi oss i kragen hemma på Mariehov trots att vi kanske trodde att vi skulle ha lite tuffare med underlaget då plan inte är tiptop än. När vi tar kontroll över matchen så gör vi två snabba mål och efter det har stor kontroll på matchen. Många fina mål där Loais soloräd, Elias lobb och en härlig kasse för Sojan i sin återkomst! Många spelare gjorde det väldigt bra, väljer att hylla Thorgren som kommer in på en ovan position och sköter sig exemplariskt!”