Forsbacka Idrottsklubb
Upp i serieledning!
2023-06-08 10:49
Fiken tvålade till Edsbyn rejält i helgen. 📸Ljusnan

Matchen mot nykomlingen Edsbyn slutade med en säker 0-4 vinst på bortaplan. På förhand väntade vi oss en tuff match av hemmalaget som hade öppnat säsongen starkt.

Första fem började lite trevande och vi märkte ganska snabbt att Edsbyn bara skulle stå lågt och lyfta långt på deras enda forward. När vi väl kommit in i matchen och fått igång spelet kom även 0-1 målet. Falken tar emot en boll på kanten och lyfter vackert in på bortre där Vincent enkelt kan nicka in sitt först mål för säsongen!

I bara farten kommer även 0-2. Efter ett vackert spel på högerkanten kommer en passning in till Loai som behärskat sätter tvåan.

Resten av halvleken styr vi fullt ut och skapar chanser för att sätta någon boll till. Men 0-2 står sig till halvlek.

I början på andra halvlek så punkteras matchen mer eller mindre. Elia tar bollen med sig skickligt in i straffområdet och frispelar Loai och sätter sitt andra för dagen. För att kröna denna fina match från sig själv och för laget får Loai även sätta sitt tredje för dagen och fullborda sitt hattrick! En kille som är i riktigt fin form just nu.

0-4 slutar matchen där vi har bud på några mål till men stänger igen bakåt och Ragge får hålla sin andra noll för säsongen!

Tack vare att Forssa överraskande slog Falu BS med 3-1 gick vi även upp i ensam serieledning !

Detta hade coach att säga efter segern:

”En riktigt skön vinst mot ett lag uppe i toppen. Vi hade det tufft första fem minuterna med deras längre bollar och vart långa i laget. Efter de minutrarna så börjar vi få igång bolltempo och återerövra bollen snabbt. Vilket gör att vi kan kontrollera spelet på motståndarnas planhalva. Sista tredjedelen av plan är vi riktigt bra i och skapar väldigt många lägen att göra mål. Två fina mål i första halvlek följs upp av två i andra där det var kul för Loai att göra ett hattrick. Skönt med en nolla för oss. Nu blickar vi fram mot enligt mig den svåraste matchen på säsongen!”