Segerjubel på hovet!
2023-06-22 00:04
Viggo hade en riktigt bra dag med bägge målen i 2-1 segern. 💥📸GD

Den sista hemmamatch för vårsäsongen slutade med seger 2-1 över Dala-Järna.
Men dalalaget, som låg sist inför matchen, skulle ge oss en riktig fight. Första halvlek är det vi som styr och ställer utan att helt få hål på bortalaget. En storspelande burväktare såg till att nollan skulle hållas intakt hela första halvlek. Istället lyckas Dala-Järna gå in till paus med en 0-1 ledning efter hörna.

Vi vrider upp tempot rejält i andra och kvitteringen ligger i luften. Tillslut lyckas vi inom loppet av 5 minuter vända på steken och 2-1 ledningen kunde inte vara mer rättvis. Bägge målen gjordes av Viggo efter fina kombinationer och individuell skicklighet!

Dala-Järna får till en liten forceringen men resultatet står sig och vi tar välförtjänt med oss 3 poäng!

Detta hade coach att säga efter:

”En match där jag tycker vi är bra och skapar mycket lägen. Lite stillastående i första halvlek men skapar fortfarande tillräckligt för 2-3 mål, deras första chans skapas och på efterföljande hörna så gör de 0-1, efter det så går vi in i halvtid med huvudena högt och vet att om vi spelar som vi ska och kan så vänder vi matchen. I andra halvlek så skapar vi väldigt mycket och det är väldigt skönt med Viggos två mål. Vi är för första gången denna säsongen ineffektiva med lyckas ändå komma vinnande ur matchen. En A-lagsmatch kvar nu innan välbehövligt uppehåll och lite vila.”

Målskytt:

1-1 Viggo

2-1 Viggo

Nu väntar alltså en sista match innan vi knyter ihop säcken för vårsäsongen. Under torsdagen beger vi oss på säsongen längsta bortamatch lagom till midsommar när vi ska möta Mora!
Mora mötte vi i andra omgången på Träffen där vi gick segrande 3-1. Nu ska vi se till att ta hem lika många poäng som från den matchen !