Forsbacka IK
Forsbacka Idrottsklubb
Seger i höstpremiären 🍁
2023-08-10 08:46
Det blev en skön start på höstsäsongen efter 5-1 hemma mot Forssa💥 Bilden från första mötet i Borlänge. 📸BT

Fiken är tillbaka!

Höstsäsongen började som vårsäsongen slutade, med seger för Fiken. Matchen mot Forssa slutade med en solklar 5-1 seger där vi fick jobba för 3 poäng.

Första halvlek började på bästa sätt när Loai blev rejält nertacklad i straffområdet, straff och en säker Viggo satte 1-0. Fiken trummade på och 2-0 kom inte långt efter, en fin press från Vincent resulterade i en snabb bollvinst där Loai spelar snyggt fram Sojan som dunkar i 2-0! Där och då kändes det som en given vinst.

Men efter lite slarv bjuder vi in Forssa i matchen och bortalaget kan reducera. Kort efter det får Forssa bud på ett nästintill givet 2-2 mål men Ragge gör en spektakulär räddning och håller kvar oss i matchen. Resterande delen av halvleken kan vi kontrollera och har bud på fler mål. 2-1 står sig in till halvlek.

Till andra kommer vi ut som ett nytt lag och det är ingen tvekan om att Fiken ska ha alla poäng. Det så viktiga 3-1 målet kommer efter en inspel från högerkanten och går hela vägen fram till debuterande Shirre som inte gör något misstag och sätter sitt första för säsongen!

Därefter har vi full kontroll och lyckas peta in 2 mål till, Max får även han göra sitt första för i år efter en frispark och Ivan sätter spiken i kistan sista sekunderna av matchen.

5-1 med fem olika målskyttar och 3 härliga poäng i höstpremiären, detta hade coach att säga efter matchen:

”En match där det syntes att det varit ett uppehåll då framförallt vi hade svårt att tajma vårt presspel. Vi gör både ett och två noll. Där mål nummer två är ett väldigt vackert mål där Loai skarvar till Soheil som dunkar in den. Efter det slappnar vi av och vi kontrollerar inte matchen på samma sätt vilket gör att ett spelskickligt Forssa tar sig in i matchen efter lite slarv. I andra halvlek blir vi bättre i att värdera när vi ska gå fram och när vi ska hålla i bollen vilket leder till att Forssa får springa. När de inte orkar leder det till ytor för oss där vi utnyttjar ytorna till att gå ifrån till 5-1. Skön seger och skönt att vara igång igen.”

Målskyttar:

1-0 Viggo (Straff)

2-0 Sojan

3-1 Shirre

4-1 Max

5-1 Ivan

Efter helgens resultat går vi upp i ny serieledning! Till helgen väntar en ny hemmamatch, när vi tar emot Västerfärnebo. Första mötet nere på Lärkan slutade i en storseger 8-2, något vi hoppas kunna upprepa!