Forsbacka Idrottsklubb
Seger mot Västerfärnebo!
2023-08-17 21:50
Loai satte en ständig skräck hos motståndarna. 📸GD

Lördagens ”hemmamatch” fick flyttas in till Gavlevallen när Mariehov tagit mycket stryk efter allt regn. Det visade sig inte ha någon betydelse när Fiken gick ut och tog en solklar seger mot Västerfärnebo.

Hela matchen bestod av ett stort bollinnehav i Fikens fördel, men där den sista utdelningen fattades. Ledningsmålet skulle komma i första halvleken, efter en fin spelvändning går bollen till Shirre som slår ett perfekt inlägg på Loai som kan stöta in matchens första och hans tionde för säsongen!

Andra halvlek fortsätter som samma, bortalaget lägger sig som en mur runt sitt eget straffområdet och vi får öva på att hålla boll.  Tillslut lyckas vi även sätta spiken i kistan. Efter ett antal spelvändningar kommer bollen in från högerkanten genom Loai till Ruben som fullkomligen dunkar upp 2-0 i krysset.

3 välförtjänt poäng och fortsatt i serieledning!

Detta sa coach efter matchen:

”En match vi kontrollerar från minut ett mot ett lag som backade hem till eget straffområde och ställde sig för att försvara. Jag hörde någonstans att bollinnehavet sträckte sig till 85-15 vilket var väldigt talande för matchen då vi stod utanför deras straffområde och spelade hela tiden. Skapade några bra målchanser i första halvlek utan att kunna sätta dit bollen första halvtimmen. Sen fick vi in 1-0 efter ett inlägg vilket gav oss en trygghet. I andra höjer vi bolltempot och gör det svårare för motståndarna men är väldigt ineffektiva i våra avslut vilket gör att vi missar 10-12 bra målchanser. Men får sen in 2-0 vilket också blir slutresultatet. Mycket att förbättra till nästa match mot ett tufft Korsnäs i Falun!”

Efter denna omgång leder nu Fiken serien med 5 poäng ner till Falun. Men mycket återstår att spela om.
Nu till helgen väntar ett riktigt toppmöte, när vi beger oss till Falun för möte med Korsnäs. Senaste mötet slutade med en 2-1 seger när vi avgjorde på stopptid genom Ivan! Vi siktar på en repris på söndag. Matchstart 13.00 på Lindvallen!